ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ

ΠΟΙΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Η επιλογή των κατάλληλων ακουστικών βαρηκοΐας για τις ατομικές σας ανάγκες, εξαρτάται από αρκετά ζητήματα όπως:

  • την απώλεια της ακοής σας,
  • τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά που προτιμάτε και
  • τον τρόπο ζωής σας.

Υπάρχουν πολλά προϊόντα διαθέσιμα για εσάς που κάθε ένα έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα. Δεν πρόκειται για επιλογή του καλύτερου μοντέλου ακουστικού βαρηκοΐας, αλλά επιλογή του καλύτερου μοντέλου για τις δικές σας ανάγκες.
Το ακουστικό βαρηκοΐας αποτελεί σημαντική επένδυση με εξίσου σημαντικά πλεονεκτήματα. Παρακάτω παρουσιάζονται ορισμένα βασικά θέματα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την επιλογή σας.

ΤΥΠΟΙ ("ΣΤΥΛ") ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ

Τα "Πλήρως Ενδωκαναλικά Ακουστικά" (CIC) προσαρμόζονται πλήρως στον ακουστικό πόρο, κάτι που τα καθιστά πολύ διακριτικά. Είναι καλαίσθητα. Τα CIC είναι κατάλληλα για περιπτώσεις ήπιας έως μέτρια σοβαρής απώλειας ακοής.

Τα "Ενδωκαναλικά Ακουστικά" (ITC) προσαρμόζονται πλήρως στον ακουστικό πόρο, κάτι που τα καθιστά πολύ διακριτικά. Έχουν πρόσθετο χώρο για την ενσωμάτωση επιλογής λειτουργιών που μπορεί να μη χωρούν σε ακουστικά CIC. Τα ITC είναι κατάλληλα για περιπτώσεις ήπιας έως μέτρια σοβαρής απώλειας ακοής.

Τα "Ενδοωτιαία Ακουστικά" (ΙΤΕ) προσαρμόζονται με ασφάλεια στο εσωτερικό μέρος του αυτιού σας, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή απόδοση και άνεση. Παρέχουν επαρκή χώρο για πρόσθετες επιλογές, όπως για κατευθυντικά μικρόφωνα ή διακόπτη πηνίου για χρήση στο τηλέφωνο. Τα ακουστικά ΙΤΕ είναι κατάλληλα για περιπτώσεις ήπιας έως σοβαρής απώλειας ακοής.

Τα "Οπισθοωτιαία Ακουστικά" βαρηκοΐας (ΒΤΕ) προσαρμόζονται άνετα πίσω από το αυτί σας. Οι ήχοι περνούν ενισχυμένοι μέσω από ένα σωληνάκι σε ένα εκμαγείο που προσαρμόζεται ασφαλώς στο εξώτερο μέρος του αυτιού σας. Τα ΒΤΕ είναι πλήρως προσαρμοζόμενα στις μεταβαλλόμενες ακουστικές σας ανάγκες. Προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας και τα περισσότερα είναι συμβατά με βοηθητικές συσκευές ακοής. Τα ακουστικά ΒΤΕ είναι κατάλληλα για περιπτώσεις ήπιας έως πολύ σοβαρής απώλειας ακοής.

Τα εξαιρετικά μικρού μεγέθους οπισθωτιαία ακουστικά (BTE) έχουν ένα διακριτικό και λεπτό σωληνάκι που κατευθύνει τον ήχο μέσα στο αυτί σας για περισσότερο καθαρό, κρυστάλλινο και φυσικό ήχο. Με τα εξαιρετικά μικρού μεγέθους οπισθωτιαία ακουστικά ΒΤΕ, έχετε μια ψηφιακή ακουστική συσκευή της πλέον εξελιγμένης τεχνολογίας σε προηγμένο πακέτο. Αυτές οι συσκευές είναι κατάλληλες για πελάτες με ήπια έως σοβαρή απώλεια ακοής που επιθυμούν διακριτικές ακουστικές συσκευές με πλήρη εξοπλισμό.

Ενδεικτικό εύρος τιμών :

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ

Ο Ακοοπροθετιστής που σας παρακολουθεί, θα διεξάγει ορισμένες εξετάσεις και θα σας κάνει ορισμένες ερωτήσεις για να είναι σε θέση να καθορίσει την καλύτερη επιλογή ακουστικής συσκευής για σας. Οι εξετάσεις περιλαμβάνουν:

Βαθμός απώλειας ακοής: δεν είναι κατάλληλα όλα τα μεγέθη και οι τεχνολογίες για όλες τις περιπτώσεις απώλειας ακοής.

Ανατομία αυτιού: ορισμένοι ακουστικοί πόροι έχουν πολύ μικρή διάμετρο, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την προσαρμογή του πλήρως ενδοκαναλικού ακουστικού (CIC).

Τρόπος ζωής: τα διαφορετικά ακουστικά περιβάλλοντα στα οποία βρίσκεστε θα καθορίσουν το καλύτερο δυνατό ακουστικό για τις ανάγκες σας.

Επιδεξιότητα: Τα ακουστικά τύπων ITC και CIC είναι εύκολα στην τοποθέτηση τους, αλλά απαιτούν σταθερό χέρι.

Αισθητικές προτιμήσεις: υπάρχει μεγάλη ποικιλία μοντέλων, χρωμάτων και μεγεθών στην αγορά.

Προϋπολογισμός - έξοδα: τα ακουστικά βαρηκοΐας διατίθενται σε μεγάλο εύρος τιμών και κάθε μοντέλο ικανοποιεί διαφορετικές οικονομικές δυνατότητες.

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ

Η τεχνολογία ακουστικών και συσκευών βαρηκοΐας εξελίσσεται συνεχώς, κάτι που ωφελεί οποιονδήποτε πάσχει από απώλεια ακοής. Μηχανικοί και ειδικοί ερευνητές ήχου σχεδιάζουν όλο και μικρότερες συσκευές βαρηκοΐας που παράγουν όλο και καλύτερη ποιότητα ήχου.

πηγή : akouste.gr